Microsoft werkt al enkele maanden aan een donker thema voor Outlook.com en gaat deze op korte termijn introduceren. Het bedrijf toonde vorig jaar tijdens Halloween al een testweergave, maar die vergde nogal wat werk.

Dat meldt het bedrijf in een bericht op de Outlook-feedbackpagina, waar een verzoek voor een donkere modus voor Outlook meer dan duizend stemmen heeft gekregen. Microsoft had de donkere weergave al eerder willen uitbrengen, maar stelde deze uit om deze te optimaliseren, valt uit het bericht van het Outlook-team op te maken.

Vorig jaar had de webversie van Outlook al kortstondig een donkere weergave tijdens Halloween. Microsoft noemt dit nu een sneak peak en meldt dat deze weergave nog veel wijzigingen vergde om deze gereed te maken voor een brede beschikbaarheid: "We hebben de kleuren en de code meerdere keren aangepast."

Steeds meer software en diensten krijgen een donkere weergavemodus. Windows 10 heeft dit sinds de Anniversary Update en macOS krijgt een dark mode bij de komende Mojave-update. Ook YouTube heeft een Dark Mode die in te schakelen is.

outlook.com donkerthema

Reacties mogelijk gemaakt door CComment