ING onderzoekt of de bank het het gebruik van wachtwoordmanagers weer mogelijk kan maken, nadat eind vorige week bleek dat de wachtwoorddienst in de internetbrowser Chrome niet meer werkt.

 

ING bank

Een wachtwoordmanager is software of browserplug-in waarmee gebruikers wachtwoorden veilig kunnen opslaan in een 'digitale kluis'. Daarmee kunnen gebruikers voor meerdere internetdiensten verschillende complexe wachtwoorden gebruiken zonder deze te onthouden.

Een woordvoerder van ING zegt tegen NU.nl dat de inlogpagnia van ING sinds kort gebruik maakt van een nieuwe techniek, waarmee in de internetbrowser Chrome opgeslagen wachtwoorden niet meer gebruikt kunnen worden.

Het was niet de bedoeling dat het gebruik van wachtwoordmanagers daarmee onmogelijk werd, zegt een woordvoerder van ING tegen NU.nl. "We zijn niet tegen wachtwoordmanagers, maar wel tegen het automatisch opslaan van wachtwoorden in de browser."

Volgens ING lopen gebruikers risico als wachtwoorden in de browser worden opgeslagen. Als iemand anders toegang krijgt tot de computer, kan die persoon daarmee inloggen in de bankomgeving. ING ondersteunt geen tweestapsverificatie, waardoor inloggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord onvoldoende is.

Een wachtwoordmanager slaat de wachtwoorden niet toegankelijk op, zoals in de browser, maar gebruikt een uniek wachtwoord om de 'digitale kluis' te beschermen. Pas als de gebruiker dit hoofdwachtwoord invult, heeft hij toegang tot alle andere wachtwoorden.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment