Facebook laat gebruikers in een komende test hoogtepunten uit eigen Stories op het profiel zetten, waardoor ze niet verdwijnen. Standaard verdwijnt beeldmateriaal uit Stories na 24 uur van de tijdlijn van gebruikers.

Facebook stories

De functie heet Stories Highlights, ontdekte Jane Wong, die apk-bestanden van de Facebook-app doorneemt op zoek naar nieuwe functies. Facebook bevestigt de komst van de functie tegenover Techcrunch.

Gebruikers kunnen kiezen welk beeldmateriaal uit Stories die al zijn verdwenen zij willen gebruiken als highlight, waarna ze er ook een cover aan kunnen toevoegen. Bovendien is het mogelijk om de Stories Highlights zichtbaar te maken voor een beperkte groep contacten, in plaats van alle contacten.

Facebook zegt dat het snel zal beginnen met testen van de functie bij een beperkte groep gebruikers, al noemt het sociale netwerk niet of en wanneer de functie beschikbaar komt voor alle gebruikers. Instagram, ook eigendom van Facebook, heeft zo'n functie al een tijdje.

Facebook Stories is volgens cijfers die Techcrunch heeft verzameld minder succesvol dan varianten van Instagram en WhatsApp. Er zijn volgens de cijfers 150 miljoen gebruikers van de Stories-functie, die in de Facebook-app bovenin beeld te vinden is.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment