Google heeft de beveiligingsupdate voor Android voor juli vrijgegeven. De beveiligingsupdate voor juli is met patches voor 43 kwetsbaarheden gemiddeld van formaat.

Android

Sinds Google in de zomer van 2015 werd geconfronteerd met het extreem gevaarlijke Stagefright-lek in het Android besturingssysteem, brengt Google iedere maand een beveiligingsupdate uit voor het Android besturingssysteem. In de zevende beveiligingsupdate van 2018 heeft Google naar eigen zeggen 43 kwetsbaarheden opgelost, iets minder dan vorige maand toen Google 57 beveiligingsproblemen heeft opgelost.

De update voor juli is gemiddeld van formaat. Vorig jaar lostte Google gemiddeld 60 tot 80 problemen per maand op. De grootste update tot nu toe is de update van april van dit jaar. In deze update werden maar liefst 312 kwetsbaarheden opgelost. Wanneer naar alle updates gekeken wordt die zijn uitgebracht sinds 2015, ligt het gemiddelde op ongeveer 40 tot 50 patches per maand.

Van de 43 kwetsbaarheden die Google middels de update voor juli heeft verholpen, werden er elf door Google aangemerkt als 'zeer kritisch', De overige 32 kwetsbaarheden hadden volgens Google een hoge prioriteit zo blijkt uit het Security Bulletin van Google.

 

Beschikbaarheid

De nieuwe beveiligingsupdate is reeds beschikbaar voor de Nexus 6Nexus 5XNexus 6PNexus 7Nexus 9Google PixelGoogle Pixel XL, nieuwe Google Pixel 2Google Pixel 2 XL en alle Android One smartphones. De update is daarnaast ook beschikbaar voor smartphone fabrikanten die de beveiligingsupdate kunnen verwerken in toekomstige software updates. Diverse fabrikanten voorzien hun toestellen op regelmatige basis van updates waarin de beveiligingsupdates van Google zijn verwerkt.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment