Een storing bij PostNL zorgt ervoor dat veel pakketjes niet opgehaald of afgegeven kunnen worden. Daarnaast is het niet mogelijk om een pakket te verzenden.

POSTNL

Dat blijkt uit een groot aantal klachten op sociale media, aldus een analyse van Allestoringen.nl.

De storing treft onder andere een computersysteem dat op verzendlocaties wordt gebruikt, aldus een klantenservicemedewerker van het bedrijf op Twitter. Omdat het niet mogelijk is om een pakket in dit systeem in te voeren, zijn er meerdere postkantoren die op het moment geen nieuwe pakketjes aannemen.

Daarnaast zeggen meerdere klanten dat ze een pakketje op een afhaallocatie niet mee naar huis krijgen, omdat het niet mogelijk is om het pakketje af te vinken in de software. Ze worden daarom naar huis gestuurd met het verzoek om na de storing weer terug te komen.

Klein aantal locaties

Volgens PostNL vond er tussen 11:00 en 12:00 een landelijke storing plaats, waardoor de diensten van alle verzend- en afhaallocaties waren getroffen. Die storing is inmiddels verholpen.

Een klein aantal locaties is echter getroffen door een tweede storing met vergelijkbare resultaten. Het is nog niet bekend wanneer deze zal worden opgelost.

Een woordvoerder van het bedrijf benadrukt dat alleen retaillocaties slachtoffer zijn van de storing. Pakketpost die aan huis wordt bezorgd heeft geen last van de problemen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment