Apple komt met een nieuwe update voor de MacBook Pro. De laptops worden voorzien van een nieuw scherm met ondersteuning voor TrueTone en een stiller toetsenbord.

 

Macbook pro

De nieuwe MacBook Pro komt donderdag op de markt, maakt Apple bekend in een persbericht. Het gaat om een nieuw 15-inch model en een nieuwe versie van 13-inch.

Het Retina-display is voorzien van de True Tone-technologie. Daarbij worden de kleuren op het scherm aangepast aan het omgevingslicht. Dezelfde functie was al te vinden in de iPhone X van Apple.

Daarnaast is ook het toetsenbord vernieuwd. Het is de derde versie van Apples vlindertoetsenbord. Die moet zorgen dat typen stiller is dan op toetsenborden van voorgaande modellen.

De nieuwe MacBooks kregen de afgelopen tijd commentaar van gebruikers, omdat de toetsenborden kwetsbaar zouden zijn. Het vlindermechaniek maakt de laptops dunner, maar zorgt ook dat toetsen sneller vast blijven zitten als er bijvoorbeeld stof of kruimels tussen komen te zitten. In het nieuwe model wordt die mechaniek verder niet aangepast.

Boven het toetsenbord is wederom een Touch Bar aanwezig, die eveneens TrueTone ondersteunt. Met de Touch Bar kunnen gebruikers bijvoorbeeld volume van muziek aanpassen of bepaalde acties in programma's uitvoeren. Denk aan het wisselen van tabbladen in de Safari-browser.

Intel-processors

De MacBooks moeten ook een stuk sneller worden dan hun voorgangers, dankzij nieuwe Intel-processors. Volgens Apple verdubbelt de snelheid van het 13-inch model en wordt de snelheid van de 15-inch MacBook Pro met 70 procent verhoogd.

De nieuwe T2-chip moet voor verbeterde beveiliging zorgen. Ook zorgt deze chip ervoor dat de nieuwe MacBook Pro's de eerste modellen zijn met ondersteuning voor het spraakcommando 'Hé Siri'. Dat moest voorheen met een klik op het Siri-icoon.

De 13-inchversie krijgt een adviesprijs van 1999 euro. Het model van 15-inch kost 2799 euro. Klanten kunnen kiezen tot 2TB aan SSD-opslagruimte voor de 13-inch MacBook Pro en tot 4TB aan opslag voor het 15-inch model.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment