WhatsApp heeft aangekondigd dat de app een nieuwe functie krijgt waarmee op foto's getekend kan worden. Verder krijgt de app de mogelijkheid om het scherm van de telefoon te laten dienen als flitser voor selfies.

Als de gebruiker een foto maakt, krijgt hij of zij bij WhatsApp na de update extra knoppen in beeld om de afbeelding van tekst, tekeningen en emoji's te voorzien. De camerafunctie is verder voorzien van de mogelijkheid om het scherm van de telefoon wit te laten oplichten om te dienen als flitser. Andere nieuwe functies in de app zijn inzoomen tijdens het filmen en van camera te wisselen tijdens het maken van een foto door twee keer op het scherm te tikken.

De nieuwe functies zijn vergelijkbaar met die van Snapchat. In die app is het ook al mogelijk om tekeningen te maken op foto's en en ze te voorzien tekst. Ook heeft de app al eerder de mogelijkheid geïntroduceerd om het scherm van de telefoon te gebruiken als flitser.

De update wordt vanaf vandaag uitgebracht voor Android-toestellen en is volgens WhatsApp binnenkort beschikbaar voor iPhones. Hierbij wordt geen datum gegeven. Het bedrijf geeft niet aan of en wanneer de nieuwe functies naar andere platforms komen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment