Een medewerker van Microsoft Store heeft aangegeven dat Microsoft werkt aan een telefoon waar Android op draait. Dit zou de eerste nieuwe Microsoft-telefoon in meer dan twee jaar zijn, maar de medewerker kan zich ook vergist hebben.

SMSSMS

Het gerucht is naar buiten gebracht door Windows Latest, die aan een medewerker van Microsoft Store vroeg wanneer er nieuwe Windows-telefoons op voorraad kwamen. De medewerker reageert dat Microsoft daadwerkelijk aan nieuwe telefoons werkt. De telefoons draaien echter geen Windows, maar Android.

Ook wanneer de schrijver van Windows Latest aangeeft dat hij een journalist is en vraagt of hij de conversatie voor een artikel mag gebruiken, houdt de medewerker vol dat Microsoft aan een Android-toestel werkt, dat onder de Microsoft-merknaam op de markt gaat verschijnen. Wanneer het toestel uitkomt, weet de Microsoft Store-medewerker niet te vertellen.

Windows Latest heeft de claims van de Microsoft Store-medewerker niet kunnen verifiëren. De website speculeert dat de medewerker in de war zou kunnen zijn met de aandacht die Microsoft de laatste tijd legt op het uitbrengen van apps voor Android en iOS.

Als de medewerker daadwerkelijk gelijk heeft, zou dat de eerste nieuwe telefoon van Microsoft kunnen zijn sinds de Lumia 650 uit februari 2016. Dat het toestel geen Windows draait, is opvallend, maar niet verrassend, aangezien Microsoft is gestopt met de actieve ontwikkeling aan Windows Mobile.

Er gaan al wel een tijdje geruchten over een apparaat in de Surface-lijn met een scherm dat dubbel kan worden geklapt en waarmee gebeld kan worden. Van dit apparaat werd deze week bekend dat hij niet eerder dan in 2019 uitkomt. Dit apparaat draait echter zeer waarschijnlijk Windows 10.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment