Volgens nieuwe geruchten zal de Samsung Galaxy S10, die op zijn vroegst pas begin 2019 wordt verwacht, voorzien gaan worden van een ultrasone vingerafdruksensor, die achter het beeldscherm wordt geplaatst. De vingerafdruksensor is in staat om vingerafdrukken dwars door het beeldscherm heen te scannen op basis van ultrasoon geluid.

Volgend jaar brengt Samsung hoogstwaarschijnlijk het tiende model in de Samsung Galaxy S-familie uit. In 2010 bracht Samsung de allereerste Samsung Galaxy S uit en in 2019 komt Samsung zeer waarschijnlijk met de Samsung Galaxy S10 en Galaxy S10+. Of Samsung deze namen ook daadwerkelijk gaat gebruiken is momenteel nog niet duidelijk, maar lijkt wel voor de hand te liggen.

Hoewel de introductie van de Galaxy S10 familie pas begin 2019 wordt verwacht, doen al sinds april geruchten over de toestellen de ronde. Volgens het jongste gerucht krijgt de Samsung Galaxy S10 - eindelijk - een vingerafdruksensor achter het beeldscherm. Het is bekend dat Samsung al jaren werkt aan deze technologie.

Ultrasone vingerafdruksensor van Qualcomm

Samsung heeft volgens de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming Chi Kuo gekozen voor een techniek waarbij vingerafdrukken worden gescand middels ultrasoon geluid. Dat meldt9to5google.com. Qualcomm heeft deze technologie in ontwikkeling en Samsung zou hier in de Galaxy S10 voor het eerst gebruik van willen maken.

 

Ultrasone vingerafdruksensoren zijn in staat om dwars door verschillende materialen vingerafdrukken te scannen. Zo kan de vingerafdruksensor achter het beeldscherm geplaatst worden, maar het zou zelfs mogelijk zijn om vingerafdrukken dwars door metaal te scannen.

Optisch versus ultrasoon

Samsung heeft lange tijd gewerkt aan het integreren van vingerafdruksensoren in beeldschermen, maar heeft dit tot op heden nog niet in toestellen toegepast. Optische vingerafdruksensoren in beeldschermen kennen diverse problemen, waaronder helderheidsverschillen in het beeldscherm en minder goede gebruikservaringen bij het scannen van vingerafdrukken. Ultrasone vingerafdruksensoren zijn daarmee mogelijk de langverwachte oplossing voor dit probleem.

Volgens Ming Chi Kuo zullen niet alleen de verwachte Samsung Galaxy S10 en Galaxy S10+ van een ultrasone vingerafdruksensor achter het beeldscherm voorzien worden. Samsung zou volgens de analist ook van plan zijn om het meest uitgebreide model uit de Galaxy A serie van 2019 te voorzien van deze technologie. Verder krijgt vanzelfsprekend ook de Samsung Galaxy Note 10, die volgend jaar zomer wordt verwacht, een vingerafdruksensor achter het beeldscherm.

Vijf camera's in de Samsung Galaxy S10

Naast een ultrasone vingerafdruksensor gaan doen sinds vorige week ook geruchten de ronde dat de Samsung Galaxy S10 maar liefst vijf camera's zal gaan krijgen: drie aan de achterzijde en twee aan de voorzijde. De huidige Samsung Galaxy S9+ heeft aan de achterzijde een dubbele 12-megapixelcamera en aan de voorzijde een enkele 8-megapixelcamera.

De nieuwe Samsung Galaxy S10 zou dezelfde dubbele 12-megapixelcamera aan de achterzijde krijgen als de huidige Galaxy S9+ met daarbij een derde camera met een 120-graden groothoeklens. Eén van de twee camerasensoren zou daarnaast over een telelens beschikken zodat het mogelijk is om zonder kwaliteitsverlies in te zoomen.

Dubbele front-camera

Aan de voorzijde zou de Samsung Galaxy S10 voorzien zijn van een dubbele camera opgebouwd uit een 8-megapixel en een 16-megapixelcamera. Dit lijkt op de dubbele camera in de Samsung Galaxy A8. Dankzij de dubbele camera aan de voorzijde is het mogelijk om bijvoorbeeld selfies te schieten en daarop het zogenaamde 'bokeh-effect' toe te passen (gezicht scherp, achtergrond wazig).

Hetzelfde design, betere prestaties

De geruchten over de vingerafdruksensor en camera's van de Samsung Galaxy S10 zijn niet de eerste geruchten over het toestel die zijn opgedoken. Al sinds april doen geruchten over de Galaxy S10 familie de ronde. Zo wordt al sinds april gesuggereerd dat de Samsung Galaxy S10 sterk zal lijken op de huidige Galaxy S9 en Galaxy S9+.

Oorspronkelijk was het wellicht Samsung's idee om bij de Samsung Galaxy S10 uit te pakken met een revolutionair nieuw design, bijvoorbeeld met een opvouwbaar, oprolbaar of buigbaar beeldscherm. Er wordt echter gesuggereerd dat Samsung voor haar jubileum model kiest voor de veilige weg. Volgend jaar verschijnt er een Samsung Galaxy S10 en een Galaxy S10+ die qua vormgeving niet veel zullen afwijken van de huidige Samsung Galaxy S9 / S9+ en de vorige Galaxy S8 / S8+.

Samsung gaat naar verluidt in de Galaxy S10 modellen opnieuw een infinty display gebruiken dat aan de linker- en rechterzijde van het toestel randloos is. De beeldschermen in de S10 modellen worden wel iets groter, al gaat het om slechts honderden van een inch. Afgerond zou dit betekenen dat de Galaxy S10 nog steeds een 5,8 inch beeldscherm heeft, de Galaxy S10+ een 6,3 inch (in plaats van 6,2 inch) beeldscherm zou krijgen. Er doen daarnaast ook nog geruchten de ronde dat er een derde model bij gaat komen.

Samsung legt naar verluidt vooral de focus op prestatieverbeteringen en nieuwe specificaties. Naast een ultrasone vingerafdruksensor in het beeldscherm, krijgen de Galaxy S10 en S10+ ook geavanceerde gezichtsherkenning die vergelijkbaar is met de gezichtsherkenning in de Apple iPhone X. Net als in de iPhone X kan de Galaxy S10 en S10+ naar verluidt een 3D gezichtsscan maken, wat een stuk veiliger en betrouwbaarder is dan reguliere gezichtsherkenning.

Introductie Samsung Galaxy S10 en Galaxy S10+

Het lijkt voor de hand te liggen dat Samsung de Galaxy S10 en Galaxy S10+ eind februari volgend jaar tijdens het Mobile World Congress in Barcelona zal gaan presenteren. Omdat de geruchten momenteel al in een zeer vroeg stadium naar buiten zijn gekomen, moet de informatie vanzelfsprekend nog met een behoorlijke korrel zout genomen worden. Anderzijds is bekend dat smartphone fabrikanten hun topmodellen al twee tot drie jaar voor introductie in ontwikkeling hebben, wat betekent dat er momenteel zeker mensen rondlopen die al kennis hebben van de plannen rondom de nieuwe Galaxy S10 en S10+.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment