Microsoft heeft versie 8.0 van zijn chatsoftware Skype aangekondigd. Een van de nieuwe functies in de desktopversie is het opnemen van gesprekken, inclusief video. Ondersteuning voor versie 7.0 van Skype eindigt in september.

 

Microsoft schrijft in de aankondiging: "Het opnemen van gesprekken vindt volledig plaats in de cloud en zodra iemand begint op te nemen, krijgen alle deelnemers een notificatie dat het gesprek wordt vastgelegd zodat er geen verrassingen zijn." Bij het opnemen worden ook het videobeeld en eventueel gedeelde schermen vastgelegd. Een andere functie is private conversations, waarbij gebruikers ervoor kunnen kiezen om gesprekken van end-to-endencryptie te voorzien die werkt op basis van het Signal-protocol, dat ook ten grondslag ligt aan WhatsApp en Signal.

Andere toevoegingen zijn leesbevestigingen, de mogelijkheid voor mentions door een naam te combineren met een '@'. Verder is het onder meer mogelijk om bestanden tot 300MB met elkaar te delen en komt er een mediagallerij voor chats, waarin gedeelde bestanden zoals afbeeldingen en video's terug te vinden zijn.

Ten slotte zegt Microsoft dat het Skype Classic, oftewel versie 7.0, niet langer zal ondersteunen na 1 september. Het raadt gebruikers daarom dan ook aan een update uit te voeren.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment