Foto's van gelekte frontjes voor de 2018 iPhone tonen het design van drie nieuwe modellen, die allemaal lijken op de iPhone X. Ook is te zien dat het goedkoopste model wat dikkere schermranden heeft.

 

Frequent geruchtenlekker Benjamin Geskin claimt op Twitter de frontpanelen van de nieuwe iPhones te hebben gezien. De foto die hij daarvan plaatste, toont de frontjes van de drie nieuwe iPhones, allemaal met hetzelfde design. Op de foto van Geskin zijn ook schermgrootten te zien die overeen komen met eerdere geruchten die we gehoord hebben.

 


Eerder waren er geruchten dat Apple een speciale LCD backlight-chip zou gaan gebruiken voor de 6,1-inch LCD iPhone. Daardoor zou het mogelijk worden om het scherm van dit toestel ook bijna randloos te maken. Maar de foto die Geskin nu laat zien, maakt duidelijk dat er toch nog wel wat verschil zit in de dikte van de randen. Al moet je wel twee keer kijken.

De foto laat de drie iPhones zien: een 5,8-inch, 6,1-inch en een 6,5-inch model. De 5,8-inch en 6,5-inch varianten komen grotendeels overeen met de iPhone X met een OLED-scherm, soortgelijke bezels en een notch. Verder wordt de 6,1-inch iPhone een LCD-model met bredere notch en dikkere randen langs het scherm. Dat de randen breder zijn, valt nauwelijks te zien op het beeld, maar is volgens de verhalen wel zo.

Overigens krijgen we vandaag ook weer bevestiging dat alle iPhones van 2018 voorzien zullen zijn van Face ID. De 2018-generatie zal dan dus het definitieve einde van de thuisknop inluiden, die tien jaar lang centraal stond in het design van de Apple-telefoon. Het bedrijf zet dan ook niet meer in op de vingerafdrukscanner als verificatiemethode, maar gaat volledig inzetten op gezichtsherkenning.

Veel geruchten
Apple zou van plan zijn om in september drie verschillende iPhones te onthullen. Elk daarvan krijgt volgens het nieuwste lek inderdaad het edge-to-edge design dat met de iPhone X debuteerde. Maar de 6,1-inch versie – die volgens voorspellingen het populairst wordt – krijgt naar verluidt wel wat bredere randen langs het scherm.

Apple iphone X

Vanaf het moment dat de iPhone X verscheen werd er al gesproken over de eventuele opvolger. Naast het X-design, zouden de nieuwe apparaten betere mogelijkheden voor draadloos laden krijgen. Verder gaat het gerucht dat de toestellen niet duurder worden dan de iPhone X. Sterker nog: het goedkoopste model zou tussen de 600 en 700 dollar gaan kosten en de duurste rond de 1000 dollar.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment