OnePlus heeft een techniek waarmee je razendsnel de accu van de OnePlus-smartphones kunt opladen. Deze techniek kreeg de naam Dash Charge maar helaas kon OnePlus deze naam in Europa niet registreren omdat deze teveel leek op die van Bragi - The Dash. Volgens geruchten wordt Warp Charge de nieuwe naam.

Geef het beestje een naam

 

oneplus laden

De snellaad-techniek van OnePlus staat al jaren bekend als Dash Charge.  Deze techniek werd bij de OnePlus 3 geïntroduceerd en zorgt ervoor dat je smartphone met 30 minuten laden een dag lang mee kan. Meerder aanbieders hebben een dergelijke techniek waarmee ze de tekortkomingen van de accu eigenlijk maskeren.

Toen OnePlus werk ging maken van zijn aanwezigheid in Europa kregen ze de naam Dash Charge niet geregistreerd. Dat kwam omdat er al een product op de markt was met exact dezelfde naam. Het gaat om de draadloze oordoppen van Bragi Technologies. Deze hebben de naam The Dash, het zijn wel twee verschillende producten maar toch kon OnePlus deze naam niet gebruiken. We hoorden daarom ook de naam 'Dash Charge' niet meer terug tijdens de lancering van de OnePlus. Ook op de website wordt het niet meer vermeld bij deOnePlus 6.

Er moest dus een nieuwe naam komen die tot de verbeelding spreekt. Er zullen heel wat brainstorm-uurtjes aan gewijd zijn maar het lijkt erop dat er een nieuwe naam is gevonden. Volgens een aanvraag bij het merkenbureau van de Europese Unie zal de naam WarpCharge worden. De aanvraag is gedaan door OnePlus en valt in de categorie datakabels, adapters en accu's.

oneplus accu

Er is zelfs al een logo voor de techniek ingediend wat de snelheid moet uitbeelden. De naam Warp komt natuurlijk van StarTrek waarbij Warp de aanduiding voor de snelheid waarmee een ruimteschip kan reizen.

Beschikbaarheid

Wanneer deze  naam het zal gaan worden zal er weinig veranderen. De techniek is en blijft hetzelfde en waarschijnlijk zullen we naam en het logo pas vanaf de OnePlus 6T weer op de verpakkingen zien verschijnen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment