Techgigant Google gaat een internetkabel aanleggen in de Atlantische Oceaan, die de Verenigde Staten en Europa met elkaar gaat verbinden.
De kabel zal aan land komen in Frankrijk en is vernoemd naar Henry Dunant, de oprichter van de Nobelprijs voor de Vrede. Google hoopt om hem in 2020 in gebruik te nemen, aldus het bedrijf in een blogbericht.

Internetkabel

Er liggen al meerdere kabels in de Atlantische Oceaan, waarmee het internet tussen Amerika en Europa met elkaar in verbinding wordt gebracht. Meestal worden deze snoeren aangelegd in een samenwerkingsverband tussen meerdere technologiebedrijven. 

De Dunant-kabel is alleen van Google. Dat geeft het bedrijf een directe lijn voor internetverkeer tussen Europa en de VS, die volgens de zoekgigant wordt gebruikt om de groei van zijn clouddiensten te ondersteunen.

Curie

Het is de tweede private kabel die Google aanlegt. Eerder investeerde Google in Curie, een kabel die de verbinding legt tussen Los Angeles en Chili.

Curie zal vanaf 2019 operationeel zijn. Daarmee is Google het eerste niet-telecombedrijf dat alleen in zo'n kabel investeert.

zeebodem kabels

Reacties mogelijk gemaakt door CComment