Sociaal fotonetwerk Instagram werkt aan een nieuwe vorm van tweestapsverificatie, die naast de huidige zwakkere variant beschikbaar moet komen.

instagram

Dat bevestigt het bedrijf tegenover TechCrunch.

Met tweestapsverificatie kunnen gebruikers hun accounts extra beveiligen, door een unieke code naar een telefoon te versturen. Een hacker met een gestolen wachtwoord komt hierdoor niet zomaar meer binnen.

Instagram verstuurt zijn tweestapscodes via sms-berichten, maar uit onderzoek van Motherboard blijkt juist deze verificatiemethode kwetsbaar te zijn, omdat hackers kunnen proberen om een mobiel nummer te kapen om alsnog de code te ontvangen.

Via app

Het fotonetwerk wil binnenkort tweestapsverificatie via een externe smartphone-app aanbieden. De code uit deze app is lastiger te stelen door een hacker, wat de verificatiemethode sterker maakt dan een gewoon sms-bericht.

Het is nog niet bekend wanneer Instagram de nieuwe beveiligingsoptie gaat toevoegen aan de app. Veel andere diensten bieden al de mogelijkheid om tweestapsverificatie via een externe app uit te voeren. 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment