Een storing bij Google Cloud treft dinsdagavond verschillende diensten. Onder andere gebruikers van Discord, Snapchat en Spotify hebben problemen. Ook games als Rocket League, Pokémon Go en Ingress zijn getroffen. Google zegt de storing snel te verhelpen.

 

discord

De storing begon om 21:16 uur Nederlandse tijd bij de Google Cloud-dienst. Het betreft een probleem met load balancers die een 502-error geven. Om 21:53 uur plaatste Google een update waarin staat dat de problemen grotendeels opgelost zouden moeten zijn. Het bedrijf zegt in de 'nabije toekomst' een volledige oplossing te hebben. Over de oorzaak van de storing is nog niets bekend.

Verschillende diensten die gebruikmaken van Google Cloud zijn getroffen en daardoor dinsdagavond tijdelijk niet of moeilijk bereikbaar. Op Twitter melden gebruikers van onder andere Spotify, Snapchat, Discord en Social Blade dat de diensten niet werken. Ook verschillende games zijn getroffen door de storing. Spelers van Pokémon Go en Ingress hebben problemen met inloggen en ook de servers van Rocket League hebben last van de storing.

Update 22:24: Google meldt dat de storing voor alle gebruikers van de Google Cloud-dienst is verholpen om 22:05 Nederlandse tijd. Daarmee heeft de storing ongeveer vijftig minuten geduurd. Google gaat een intern onderzoek uitvoeren en zegt verbeteringen door te voeren om herhaling te voorkomen. Als het onderzoek is afgerond publiceert de aanbieder een meer gedetailleerde analyse van het incident.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment