Chrome OS lijkt een functie te krijgen om het laatst geopende tabblad op een Android-smartphone te openen. De functie is bedoeld om gebruikers door te laten lezen op een webpagina als ze van apparaat wisselen.

Tabs

De functie heet 'Continue reading in Chrome', meldt XDA-Developers en zou vanaf donderdag in de Canary-testversie van Chrome OS moeten zitten. Dat blijkt uit de merge van de commit die de functie inbouwt.

De software zal bij het openen van de Chromebook de optie geven om het meest recente browsertabblad van een Android-apparaat met hetzelfde Google-account te openen. Dat gebeurt alleen als de gebruiker dat tabblad ergens in de afgelopen twee uur heeft geopend, zo blijkt uit de broncode. Er zijn ook opties om het laatste tabblad doorzoekbaar te maken en in de launcher van Chrome OS te zetten.

De functie lijkt gericht op mensen die een Chromebook en Android-apparaat gebruiken en daartussen wisselen voor dezelfde werkzaamheden. Nu is de historie van andere apparaten wel in te zien in de browser, maar hij opent niet standaard het laatst geopende tabblad.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment