De Samsung Galaxy S9 en de Samsung Galaxy S9+ krijgen met de beveiligingsupdate een extra functie erbij die het maken van slow-motion-video moet verbeteren.

 

Slow-motion

Het toevoegen van slow-motion aan video is sinds de lancering van de Samsung Galaxy S9 opeens een 'ding'. Veel fabrikanten volgen Samsung in het toevoegen en uitlichten van deze functie op hun toestellen. Ook Samsung besteedt veel aandacht aan deze functie. Het komt prominent terug in de tv-commercials en het merk heeft een pop-up store in Rotterdam waar je een slow-motion-video kunt opnemen die op een groot LED-scherm afspeelt.

Het probleem bij het opnemen van de slow-motion-video is dat het maar een heel erg klein stukje is. De Samsung Galaxy S9 neemt slow-motion-beelden op in 960 frames per seconde en dat resulteert in een opname van 0,2 seconde die bij het afspelen op 6 seconden beeldmateriaal uitkomt. Het is ontzettend moeilijk om het juiste moment te pakken voor de slow-motion-video.

slowmotion

Met de beveiligingsupdate van juli levert Samsung een oplossing voor dit probleem mee. Je kunt na het installeren van de update namelijk een slow-motion-video maken op 480 frames per seconde waarmee je 0,4 seconde de tijd krijgt om het moment te vangen. Bij het afspelen zal dat resulteren in 12 seconden beeldmateriaal. Om dit te gebruiken zul je van automatische modus naar de handmatige modus moeten schakelen in de camera-app. Nadeel van de modus met 480 frames ten overstaande van de 960 frames is dat vertraging minder langzaam is omdat er minder beelden zijn om af te spelen. Kies je voor een automatische slo-mo-opname? Dan zal er, zodra er een bewegend object in de zoeker van de camera komt, een opname van 0,2 seconde gemaakt worden op 960 frames per seconde.

Beschikbaarheid

Deze update rolt nu uit naar de gebruikers in de Verenigde Staten. De Samsung Galaxy S9+ op de redactie heeft de beveiligingsupdate van juli nog niet ontvangen. Ook hebben we via onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. nog geen berichten ontvangen van gebruikers die de update wel hebben gehad. Nog even geduld is ons advies dus.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment