Sinds dinsdag is Google een volwaardige smartphonemaker, met telefoons van eigen ontwerp en makelij. Toch zijn de Pixel en Pixel XL vooral interessant vanwege hun software.

Sinds dinsdag is Google een volwaardige smartphonemaker, met telefoons van eigen ontwerp en makelij. Toch zijn de Pixel en Pixel XL vooral interessant vanwege hun software.
 

Het is bij nieuwe smartphonelanceringen inmiddels cliché geworden om te zeggen dat een toestel op een eerdere smartphone lijkt.

Bij de Pixel en Pixel XL kan dit cliché ook weer van stal worden gehaald. De toestellen zijn gemaakt van aluminium en glas, zoals zo'n beetje alle smartphones van de afgelopen paar jaar. De achterkant van de Pixel en Pixel XL is deels gemaakt van aluminium en deels bedekt met een glimmende glaslaag. 

In dat glimmende stuk zit ook de vingerafdrukscanner, die net als bij de laatste generatie Nexus-telefoons aan de achterkant van de telefoon zit. Het glanzende materiaal lijkt vrij snel besmeurd te raken met vingerafdrukken.

De combinatie van glimmend en matkleurig materiaal aan de achterkant ziet er curieus uit, maar kan geen designdoorbraak worden genoemd. Uiteindelijk is het gewoon weer een mix van de bekende elementen. De telefoons liggen wel lekker in de hand en zijn behoorlijk licht.

De Pixel, met een scherm van 5 inch, is vergeleken met veel andere Android-toestellen aardig compact. De XL van 5,5 inch doet meer denken aan de phablets die andere fabrikanten recentelijk in groten getale op de markt hebben gebracht.

Opvallend is dat Google de camera binnen de relatief dunne behuizing heeft weten te houden. Er is dus geen uitstekende bobbel. Wel aanwezig is een koptelefoonpoort, dus voor het luisteren van muziek met een oude koptelefoon is geen dongel nodig.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment