In navolging van Chrome en Edge komt nu ook Firefox met een optie om het automatisch afspelen van audio op websites aan banden te leggen.

 

Mozilla Firefox

Er is weinig irritanter dan websites met audio die automatisch begint af te spelen als je er naartoe gaat. Gelukkig beginnen browsermakers nu maatregelen te nemen tegen deze praktijk. Google introduceerde het blokkeren van autoplay al in Chrome 66, en ook in de Edge-browser van Microsoft wordt de optie toegevoegd.

Nu schaart ook de ontwikkelaar van de Firefox-browser zich in dit rijtje. Mozilla heeft aan de nieuwe beta-versie van zijn browser, Firefox Nightly (63.0a1), een feature toegevoegd om autoplay te blokkeren. De definitieve versie van Firefox 63 wordt eind oktober verwacht.

Popup-scherm

In de nieuwe versie van de browser wordt geluid standaard alleen afgespeeld nadat de gebruiker een website toestemming heeft gegeven om dat te doen. Die toestemming kunnen gebruikers geven via een popup-scherm dat onder de adresbalk verschijnt.

Gebruikers kunnen er ook voor kiezen om die popups uit te schakelen en autoplay op elke website te blokkeren. Daarnaast blijft het mogelijk om automatisch afspelend geluid te behouden.

Firefox blokkeert al langer advertenties die automatisch geluid afspelen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment