Het aantal actieve gebruikers van Facebook neemt in Europa af. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het sociale netwerk. In het afgelopen kwartaal logden 279 miljoen Europeanen dagelijks in, vorig kwartaal waren dat er 282 miljoen.

Facebook-gebruikers

De daling is ook zichtbaar bij het aantal maandelijks actieve gebruikers in Europa. Dat waren er 376 miljoen, iets minder dan de 377 miljoen een kwartaal eerder. Europa is het enige continent waar het gebruik van Facebook terugloopt. In Azië, de VS en de rest van de wereld zit er nog een stijgende lijn in de cijfers. In het afgelopen kwartaal waren er 1,47 miljard dagelijks actieve gebruikers en 2,23 miljard maandelijks actieve gebruikers.

Hoewel het aantal gebruikers wereldwijd nog groeit, is de groei lager dan in voorgaande kwartalen. Het aantal maandelijks actieve gebruikers nam met 1,54 procent toe, terwijl dat in het vorige kwartaal nog 3,14 procent was.

Het dalende gebruik en de verminderde groei is niet terug te zien in de financiële resultaten. Facebook behaalde een kwartaalomzet van 13,2 miljard dollar en daarvan was 13 miljard dollar afkomstig uit advertenties. Verreweg de meeste inkomsten komen uit advertenties die op mobiele apparaten bekeken worden, dat is inmiddels 91 procent. Een jaar geleden was dat nog 87 procent.

De omzet was in het afgelopen kwartaal 42 procent hoger dan in het vergelijkbare kwartaal een jaar eerder. De winst kwam uit op 5,1 miljard dollar, 31 procent hoger dan vorig jaar.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment