Samsung voert iets in haar schild. MMDDJ, een Chinese twitteraar die bekendstaat om haar betrouwbare leaks, claimt dat de Koreaanse smartphonemaker in het geheim bezig is een gaming smartphone te ontwikkelen. Wanneer we deze bijzondere telefoon kunnen verwachten is jammer genoeg een raadsel.

 

Als we het over Samsung hebben, is de kans groot dat je aan de Samsung Galaxy Note 9 denkt. Dat is niet vreemd, want op donderdag 9 augustus wordt het veelbesproken paradepaardje gepresenteerd in New York City. Hoewel we niet vermoeden dat het vlaggenschip veel nieuwe of exclusieve, innovatieve features krijgt, zijn we wel benieuwd naar de presentatie. Door een vroegtijdig gelekte unboxing video liggen de meeste specs inmiddels al op straat.

Gaming smartphones

Een nieuwe Galaxy Note-telefoon is niet het enige dat de smartphoneproducent uit Zuid-Korea bezighoudt. Tenminste, als we MMDDJ mogen geloven. De Chinese twitteraar heeft in het verleden wel vaker nieuwtjes naar buiten gebracht over niet-verschenen smartphones en smartphoneaccessoires van Samsung. Zij claimt dat Samsung druk doende is om een eigen gaming smartphone te ontwikkelen.

Helaas geeft de twitteraar niet meer details over het voornemen, dus voorlopig moeten we het hier mee doen. Onlangs bevestigde Samsung-topman Dong-Jin Koh wel dat de S Pen die je bij de Samsung Galaxy Note 9 krijgt met gaming features is uitgerust. Wat hij daarmee precies bedoelt kunnen we nu nog niet zeggen. We weten enkel dat de stylus met Bluetooth-ontvanger is uitgerust. Daarmee wordt het mogelijk om je mediaspeler op afstand te bedienen, maar ook om een presentatie te bedienen of op afstand een foto te schieten.

Concurrentie

Het verhaal van MMDDJ klinkt aannemelijk. Het afgelopen jaar hebben we vele gaming smartphones voorbij zien komen. Razer nam de aftrap door vorig jaar november de Razer Phone te introduceren. Wat hem zo bijzonder maakt is zijn beeldscherm. Deze heeft een verversingsratio van 120 hertz, wat twee keer zo hoog is als de doorsnee telefoon, en UltraMotion technologie. Daardoor reageert het scherm nog sneller op aanrakingen, wat voor die hardgamers erg belangrijk is. Verder heeft het vlaggenschip twee front-facing stereo speakers met Dolby Atmos en THX-certificering, uitmuntende koeling, forse batterij en topspecificaties waardoor zelfs de zwaarste games moeiteloos draaien.

Na de komst van de Razer Phone hebben we nog veel mobiele telefoons gezien die zich op gamers richten. Zo introduceerde Xiaomi de Xiaomi Black Shark met liquid cooling en Bluetooth-controller, ZTE de Nubia Red Magic en Asus de Asus ROG Phone. Onlangs onthulde Honor haar eerste gaming-telefoons: de Honor Play en Honor 9i.

Samsung is overigens niet de enige die plannen heeft om een gaming smartphone op de markt te brengen. Het gerucht gaat dat ook Huawei aan een smartphone voor gamers werkt. Eén van de onderscheidende features van deze toestellen is gegarandeerd GPU Turbo. Deze zorgt ervoor dat er zo veel mogelijk resources worden vrijgemaakt waardoor je nog langer en beter van je favoriete mobiele games kunt genieten. Ook van dochteronderneming Honor verwachten we in de toekomst meerdere gaming smartphoes. Gezien het bedrag Razer heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van de Razer Phone, verwachten we dat de fabrikant later dit jaar met een opvolger op de proppen komt.

Geschiedenis

Razer was niet degene die het wiel uitvond. 15 jaar geleden kwam Nokia met het idee om mobiele telefonie en gaming te combineren in één product. Het resultaat daarvan was de Nokia N-Gage. Hoe innovatief het idee destijds ook was, desondanks was het een commerciële flop. Dat weerhield Sony er niet van om ook een poging te wagen met de Sony Xperia PLAY. In het onderstaande artikel lees je alles over de achtergrond van deze en andere gaming telefoons.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment