WhatsApp heeft een functie uitgebracht waarmee gebruikers van de chatapp video- en spraakgesprekken kunnen voeren met een groep mensen. Dat is mogelijk met een maximaal aantal van vier deelnemers.

whatsapp groep

WhatsApp meldt dat het de functie beschikbaar heeft gemaakt voor gebruikers op iOS en Android. Ze kunnen die gebruiken door eerst een gesprek met één deelnemer te starten en vervolgens meer mensen toe te voegen. Dat is mogelijk door in de rechter bovenhoek op de corresponderende knop te tikken, legt het bedrijf uit. Het is mogelijk om op die manier spraakgesprekken te voeren, of ervoor te kiezen video toe te voegen aan het groepsgesprek.

Volgens de Facebook-dochter zijn alle gesprekken van end-to-endencryptie voorzien, net als andere berichten. Het bedrijf zegt verder dat het de functie heeft ontworpen zodat deze op verschillende plekken op de wereld moet werken, onafhankelijk van de kwaliteit van het netwerk. WhatsApp heeft de functie een tijdje geleden aangekondigd, tijdens de F8-ontwikkelaarsconferentie van Facebook in mei.

In die maand voegde het ook andere functies toe aan gewone groepsgesprekken, waaronder een optie voor samenvattingen en meer mogelijkheden voor beheerders.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment