Facebook gaat naar eigen zeggen honderdduizenden apps de toegang tot persoonlijke data van gebruikers ontzeggen. Het gaat om apps die niet op tijd zijn aangemeld voor de herbeoordeling om toegang te blijven houden tot de gegevens. Facebook maakte in mei bekend apps opnieuw te gaan keuren, nadat het privacyschandaal met Cambridge Analytica aan het licht kwam.

 

Facebook app

Facebook gaat beoordelen of de apps slechts goedkeuring vragen om informatie te verzamelen die zij daadwerkelijk nodig hebben om hun beloofde dienst uit te voeren. Apps kunnen onder meer inzicht krijgen in de geboortedatum, de vrienden, het geslacht, de vind-ik-leuks en de foto's van een gebruiker.

Apps hebben geen toestemming nodig om het e-mailadres en informatie op het openbare profiel van gebruikers in te zien. Het gaat daarbij onder meer om de voor- en achternaam en de profielfoto van een Facebook-gebruiker.

Facebook zegt enkele weken nodig te hebben om alle voor goedkeuring ingediende apps te beoordelen. Apps die niet voor goedkeuring zijn ingediend of worden afgekeurd, kunnen niet langer uitgebreide Facebook-informatie van gebruikers verzamelen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment