Uithalen naar je concurrenten is de nieuwe manier van adverteren. Als het aan Google ligt, schaft iedereen vandaag nog een Chromebook aan. In een gedurfde advertentie neemt de zoekgigant Apple’s macOS en Microsoft Windows een flink op de korrel.

 

Google Chrome book

MacBooks en Windows-laptops tonen in Google’s wereld oneindig veel vensters met foutmeldingen, corrupte bestanden en updates die van drie minuten naar 37 uur verspringen. Naar eigen zeggen heeft een Chromebook hier geen last van. Google kon het niet laten om deze vervelende klachten te etaleren.

Pixelbook met Chrome OS

In de commercial zien we de Pixelbook, gemaakt door Acer. Dit is een high-end Chromebook. Om zijn relevantie te tonen wordt in de video de populaire Battle Royale-shooter PlayerUnknown’s Battleground (PUBG) getoond. Je kunt dus zelfs gamen op een Chromebook? Nouja, het betreft de Android-versie die ook op Chrome OS kan draaien. Hoe high-end dit een Chromebook ook is, functioneel kunnen de laptops zich niet meten aan Windows- en Apple-laptops.

Beetje kinderachtig, wel leuk

Wij konden wel lachen om deze commercial, vooral omdat Windows er zo van langs krijgt. Het is echter wel een beetje knullig van een volwassen, grote naam als Google om op zo’n kinderachtige wijze nieuwe producten aan de man te brengen. De Chromebook is prima voor consumenten die weinig eisen hebben, maar wellicht kan de volgende keer wat beter over de commercial nagedacht worden. Apple heeft in het verleden natuurlijk ook genoeg de draak gestoken met Windows, maar toen was het een nog een klein bedrijfje dat alleen de Mac maakte. Van een reus als Google hadden we wat meer good will verwacht.

Bij Apple in Cupertino liggen ze ongetwijfeld niet wakker van deze commercial. Apple is immers een populaire kop van jut die onlangs ook al klappen van Samsung kreeg.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment