Microsoft heeft aangekondigd dat zijn Your Phone-app deel uitmaakt van de nieuwe Insider-build van Redstone 5. Met de app kunnen gebruikers hun Android-toestel koppelen aan hun Windows-pc, waarna ze vanuit het besturingssysteem toegang hebben tot bestanden op de telefoon.

In de aankondiging van de nieuwe Insider-build met nummer 17728 meldt Microsoft dat gebruikers toegang hebben tot de Your Phone-app, die het in mei had aangekondigd. In de komende weken moet er een desktop pin verschijnen die directe toegang tot de app mogelijk maakt. Gebruikers die een telefoon met Android 7 of hoger hebben en die daarop de bijbehorende app hebben geïnstallerd, kunnen volgens Microsoft gebruikmaken van een functie die de recentste afbeeldingen automatisch synchroniseert met Windows.

Bij de aankondiging in mei omschreef Microsoft de app als een manier om berichten, foto's en notificaties van een gekoppelde telefoon vanuit Windows te benaderen. In de huidige aankondiging heeft Microsoft het echter alleen over het synchroniseren van foto's. Het spreekt in die context over 'de eerste set aan functionaliteiten'.

Het wil de app ook beschikbaar stellen voor iPhone-gebruikers. Met betrekking tot dat platform zegt het in de huidige aankondiging dat de app gebruikers bijvoorbeeld op hun pc verder laat browsen op een pagina die ze op hun telefoon bekeken. Binnen Windows 10 is al een Phone-sectie bij de instellingen, om bijvoorbeeld verder te kunnen gaan met werk waaraan op een Android-toestel of iPhone is begonnen.

phone app windows

Reacties mogelijk gemaakt door CComment