Facebook en diens dochterbedrijf Instagram gaan gebruikers met een speciale pagina meer inzicht geven in het gebruik van de twee sociale media.

 

Facebook

Ook komt het bedrijf met meer opties om mensen de mogelijkheid te geven het gebruik van de app beter te beheersen, meldt Facebook op zijn website.

Gebruikers kunnen de nieuwe pagina vinden via de instellingen in beide apps. Op de pagina zien gebruikers een grafiek waar per dag zichtbaar is hoeveel tijd zij op dat apparaat aan het sociale medium hebben besteed. Met de update wil Facebook tegemoet komen aan kritiek op de verslavende werking van zijn apps.

Naast inzicht in het gebruik van de app kunnen gebruikers op dezelfde pagina een dagelijks limiet instellen voor de tijd die zij aan de app willen spenderen. Zij krijgen vervolgens een herinnering zodra dit limiet is bereikt. Ook kunnen gebruikers een periode van 15 minuten tot 8 uur instellen waarin zij geen notificaties ontvangen.

Facebook maakt de pagina binnenkort beschikbaar voor zijn gelijknamige sociale medium en voor Instagram. Wanneer de update precies beschikbaar wordt, is niet duidelijk.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment