Goed nieuws voor abonnees van KPN. De provider heeft in Nederland de 4G-snelheid flink aangepast. Voorheen was dit 225 Mbit/s, na de verhoging kunnen gebruikers gebruik maken van 300 Mbit/s.

Apple Iphone

KPN is de verhoging stilletjes aan het doorvoeren, sinds maandag staat de snelheid van 300 Mbit/s op de dekkingskaart van KPN. De hogere snelheden zijn mogelijk door gebruik te maken van de 2100 MHz frequentieband.

Moderne smartphones hebben de mogelijkheid om meerdere frequenties tegelijk te gebruiken, hierdoor zijn hogere snelheden mogelijk. Naast de hogere snelheid is het netwerk ook stabilier, omdat er meer frequenties gebruikt worden, namelijk 800 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz en 2600 MHz.

iPhone gebruikers kunnen momenteel nog niet gebruik maken van de hogere snelheid. De iPhone van Apple kan slechts op drie 4G-banden tegelijk een verbinding maken. Hierdoor heeft de iPhone als hoogste snelheid maximaal 225 Mbit/s. De Galaxy S9 en bijvoorbeeld de OnePlus 6 kunnen wel gebruik maken van de nieuwere snelheid.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment