WhatsApp krijgt mogelijk binnenkort de mogelijkheid om picture-in-picture-video afkomstig van Instagram en YouTube te tonen binnen de chatapp, wat een functie is die nieuw is in Android 8 Oreo. Dat nieuws meldt WABetaInfo.com, op basis van bètaversie 2.18.234.

whatsapp beta

Zoals de naam suggereert, specialiseert WABetaInfo zich in het opsporen van aankomende WhatsApp-functies. De site demonstreert de aanwezigheid van de functie in deze bètaversie met onder andere een geanimeerd .gif-bestand. Het videovenstertje kan ook versleept en gepauzeerd worden.

De functie zou werken met YouTube- en Instagram-video's, maar van die laatste zouden geen Story-video's getoond kunnen worden. Mogelijk dat dat voor de release nog wordt toegevoegd. Sterker nog, mogelijk worden andere videodiensten in de tussentijd ook nog toegevoegd.

De iOS-versie van WhatsApp heeft deze mogelijkheid sinds mei van dit jaar en ondersteunt  videomateriaal afkomstig van YouTube, Facebook en Instagram. Dat die laatste twee bronnen voorrang krijgen is niet geheel verrassend, aangezien Instagram en WhatsApp dochters zijn van Facebook.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment