Tijdens de ChinaJoy 2018-conferentie in Shanghai heeft Intel-partner Raytheon een laptop onthuld met een ip68-certificering voor bestandheid tegen stof en water. De laptop blijft onder water functioneren.

Chinajoy

De IP68-certificering is een indicatie dat de convertible laptop volledig beschermd is tegen stof en langere tijd volledig ondergedompeld kan worden in water, op een diepte van meer dan een meter, en daarbij kan blijven functioneren. Om dit te demonstreren legde Raytheon de laptop tijdens een presentatie op het Intel-podium bij ChinaJoy 2018 in een bak water, schrijft MyDrivers. Ook werd de laptop langere tijd met water besprenkeld.

Het gaat om een conceptsysteem met de naam Uncia, afgeleid van panthera uncia, een sneeuwluipaard. De 13,3"-laptop is 12,7mm dik en weegt 1,1 kilogram. De processor is een Core i7-8550U van Intel en de laptop is passief gekoeld. Niet bekend is of het bedrijf de Uncia daadwerkelijk op de markt gaat brengen.

Er zijn al wel laptops die enigszins bestand zijn tegen water. De meeste daarvan bevinden zich in de rugged-categorie voor industriële toepassingen, zoals de ToughBook CF-31 van Panasonic. Deze laatste heeft overigens een ip65-certificering, waarmee hij bestand is tegen sproeien met water.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment