De eerste gelukkigen mogen de update morgen nog verwachten.
Het hing al een tijdje in de lucht, maar vandaag is het eindelijk zover: Google lanceert alweer versie 9 van haar mobiele softwaresysteem Android. Al in het voorjaar doken de eerste geruchten op over de nieuwe naam van Android P. In tegenstelling tot Pineapple is het toch Pie geworden. De nieuwe versie is morgen al beschikbaar voor alle Pixel-gebruikers, zowel generatie één als twee.

android 9 pie

Gebruikers die in het bezit zijn van een toestel dat meedeed aan het Android P bètaprogramma mogen zich verheugen op een nieuwe softwareversie aan het einde van de herfst. De meest bekende deelnemende smartphones waren onder andere de Essential Phone, Sony Xperia XZ2, Nokia 7 Plus, OnePlus 6, Xiaomi Mi Mix 2S, Oppo R15 Pro en de Vivo X21.

 

In een blogpost meldt Google verder dat het er alles aan doet met niet nader bekende partners om Android 9.0 op andere smartphones uit te brengen voor het einde van het najaar. In tegenstelling tot vorig jaar heeft Google besloten om versie 9 niet te vernoemen naar een ‘zoete’ merknaam, maar een zoet product.

In Android P gaat het vooral om meer inzicht in gebruikersgegevens, om zo een (potentiële) verslaving beter tegen te kunnen gaan. Ook moet je het langer volhouden op één volle accucyclus dankzij de feature ‘Adaptive Battery’. Ook wordt er meer rekening gehouden met toestellen die over een inkeping beschikken.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment