Microsoft blijkt het in de nieuwe Windows-build die het voor testers vrijgegeven heeft, mogelijk te maken enkele systeemapplicaties te verwijderen. Daarnaast heeft het bedrijf een fix uitgebracht voor problemen die een recente Windows 10-update introduceerde.

Vanaf Windows 10 build 14936 , die Microsoft vorige week vrijgaf aan testers in de Fast Ring, zijn Mail & Calendar, Calculator, Groove Music, Maps en Weather te verwijderen. Lang niet alle installaties van apps die Microsoft standaard meelevert bij Windows 10 zijn ongedaan te maken: bij Alarm & Clock, Camera, Cortana, Messaging en veel andere apps is dat niet mogelijk, schrijft Ghacks. Bij deze apps is 'Uninstall' nog grijs en niet aanklikbaar. Overigens lijkt het erop dat de uninstall-optie bij enkele apps bij build 14931 werd geïntroduceerd, die 21 september naar gebruikers in de Fast Ring kwam en nu naar de Slow Ring is gebracht.

 

Microsoft kondigde build 14936 vorige week aan. De release bevat nieuwe extensies voor Edge en een groot aantal bugfixes. Niet aangekondigd, maar wel aanwezig in de versie is verder functionaliteit met de naam 'Wifi Calling', aldus InsideWindows. Daarnaast zijn er aanwijzingen voor een universal windows platform-versie van de verkenner. Waarschijnlijk komen de nieuwe eigenschappen van Windows 10 pas bij de komst van de Redstone 2-update breed beschikbaar; die wordt volgend jaar verwacht.

Microsoft heeft erkend dat een recent uitgebrachte update, KB3194496, voor Windows 10 voor problemenheeft gezorgd. Dit zou alleen gelden voor Insider-gebruikers die een voorgaande versie van het OS draaiden, meldt Microsoft in een verklaring aan ZDNet. Zij kwamen in een bootloop terecht waarbij het systeem na herstarten steeds de update probeerde te installeren. Microsoft heeft een script uitgebracht die de problemen ongedaan moet maken.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment