Het heeft even geduurd, maar de eerste smartphones met een optische vingerafdruksensor onder het scherm zijn inmiddels beschikbaar. Het zijn voornamelijk Chinese fabrikanten die de technologie hebben geïmplementeerd, terwijl bekende merken die in Europa actief zijn lijken te wachten op de superieure ultrasone vingerafdruksensors. De verwachting is dat de Samsung Galaxy S10 een van deze toestellen zal zijn, echter wordt het bedrijf mogelijk afgetroefd door concurrent Huawei.

Ultrasone vingerafdruksensor

Volgens de Chinese media zal de Huawei Mate 20 Pro namelijk zijn uitgerust met de ultrasone vingerafdrukscanner van Qualcomm. De tweede generatie ultrasone sensor van het bedrijf kan nauwkeurig werken door glas tot 800 micron dik, terwijl de oude versie slechts tot 300 micron nauwkeurig is. Huawei heeft naar verluidt een exclusieve overeenkomstmet Qualcomm gesloten tot februari volgend jaar, waarna de weg vrij is voor Samsung om met de Galaxy S10 ook gebruik te maken van de technologie. De Samsung Galaxy S10 wordt doorgaans in maart of april op de markt gebracht.

Naast de Galaxy S10-serie, zou Samsung ook van plan zijn om zijn mid-range Galaxy A-serie ook uit te rusten met vingerafdruksensors onder het scherm. Het zou overigens wel gaan om de minder nauwkeurige optische vingerafdruksensors van Gudix. De Huawei Mate 20 Pro zal ons in het najaar alvast een idee geven hoe goed de technologie in de praktijk werkt.

Samsung zou van plan zijn om drie varianten van de Galaxy S10 op de markt te brengen. Het zou gaan om een 5,8-inch model met een vingerafdruksensor aan de achterzijde, terwijl de andere modellen beschikbaar zijn in schermformaten van 6,1- en 6,4-inch met een ultrasone vingerafdruksensor. Het 6,4-inch model zou bovendien zijn uitgerust met drie camera’s aan de achterkant.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment