De app van ABN Amro werkt niet op de laatste Android-versie, genaamd Android Pie. Zodra je de software installeert kun je via je smartphone geen bankzaken meer regelen. ABN Amro zegt het 'heel vervelend' te vinden en zegt uiterlijk morgen met een update te komen.

pixel2 android smartphone

Android Pie is al beschikbaar voor Googles eigen Pixel-telefoons, maar is ook als testversie beschikbaar voor verschillende telefoons, waaronder de OnePlus 6

Vastlopers

Op Twitter klagen klanten van ABN Amro over dat de app spontaan niet meer werkt, zo merkt Android Planet op. De app loopt vast zodra je hem opent, waardoor je via je mobiele apparaat geen overboekingen kan maken of je saldo niet kan checken.

 

In een reactie aan de Anroid-website laat ABN Amro weten het heel vervelend te vinden dat de app niet meer werkt. "We werken hard aan een oplossing en hopen deze binnen twee weken te kunnen hebben." Kort daarna werd dat verkort na uiterlijk morgen.

Andere banken

Op dit moment lijkt ABN Amro de enige bank te zijn waarvan de app niet werkt op Android Pie, stelt Android Planet. Uit een test blijkt dat onder meer de app van Rabobank, ING en SNS wel werken na het opstarten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment