De Samsung Galaxy S7 is ook vatbaar voor het processorlek Meltdown. Eerder werd gedacht dat de smartphone juist immuun was.

samsung galaxy s7 kwetsbaar beveiligingslek meltdown

Dat concluderen onderzoekers van een universiteit in Oostenrijk, schrijft Reuters. De resultaten van het onderzoek worden op woensdag gepresenteerd op hackersconferentie Black Hat.

Naast de Galaxy S7 zouden andere smartphones van Samsung kwetsbaar zijn voor het lek. De onderzoekers zeggen echter niet welke telefoons dat zijn.

Een woordvoerder van de telefoonmaker wilde niet zeggen hoeveel toestellen precies door het lek zijn getroffen. Wel benadrukt het bedrijf dat er nog geen gemelde gevallen zijn waarin het lek op de telefoons is misbruikt.

Kwetsbaarheid geeft toegang tot wachtwoorden

Het beveiligingslek Meltdown kwam begin dit jaar aan het licht. Toen werd gedacht dat alleen processors van Intel vatbaar waren door het beveiligingsprobleem. Kwaadwillenden konden toegang krijgen tot het computergeheugen waarin onder meer wachtwoorden en documenten worden bewaard.

De onderzoekers willen nu ook telefoons van andere bedrijven gaan onderzoeken, om te zien of ze ook kwetsbaar zijn voor het processorlek. "Er zijn misschien wel honderden miljoenen telefoons die door Meltdown zijn getroffen", stelt één van de onderzoekers tegenover Reuters.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment