Samsung is gestopt met de productie van zijn smartphone Galaxy Note 7. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. De Note 7 ligt onder vuur nadat deze week zeven meldingen van ontvlamde accu's in omgeruilde exemplaren naar boven kwamen.

Het gaat om een tijdelijke productiestop, meldt Yonhap op basis van een niet nader genoemde medewerker van Samsung. De fabrikant stopt de productie in overleg met overheidsinstanties in thuisland Zuid-Korea en in de Verenigde Staten, twee van de landen waar de Note 7 in augustus uitkwam.

Er zijn inmiddels wereldwijd zeven incidenten bekend van omgruilde Note 7's waarvan de accu vlam heeft gevat, somt Ars Technica op. Samsung zegt de incidenten te onderzoeken. Inmiddels hebben diverse grote Amerikaanse providers besloten geen Note 7's meer te leveren aan klanten. Ze beloven bovendien klanten die al een Note 7 hebben gekocht, deze kosteloos om te ruilen voor een andere telefoon.

Samsung begint maandag met het uitleveren van de Note 7 in de Benelux, zei de Zuid-Koreaanse electronicamaker zondag. Daarbij gaat het vooral om de levering van pre-orders. Samsung laat de leveringen doorgaan, omdat het geen verband zou hebben gevonden tussen de explosies en de accu's.

Als er zich in Nederland incidenten zouden voordoen met ontploffende Note 7's, zouden klagende klanten vermoedelijk een rechtszaak tegen de fabrikant winnen, zegt letselschade-advocaat Ivo Laseur tegen Tweakers. "Het lijkt zeer waarschijnlijk dat de telefoon als product gebrekkig is. Het feit dat dit risico bekend is, maakt de zaak nog sterker."

Retailers in de Benelux hebben de Note 7 al op voorraad liggen voor de uitlevering van pre-orders en de productiestop heeft dus geen invloed op die leveringen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment