T-Mobile Nederland zag in het afgelopen kwartaal zijn omzet en brutowinst wederom dalen. Het bedrijf wijt de daling onder andere aan de afschaffing van de roamingkosten binnen Europa.

T-Mobile winkel

T-Mobile heeft in het tweede kwartaal van 2018 een omzet gedraaid van 318 miljoen euro. Dat is 7,8 procent lager dan de 345 miljoen euro van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Ook de brutowinst zakte met 8 procent en kwam uit op 109 miljoen euro.

Een kwartaal eerder zag de provider al de cijfers dalen. Ook toen werd er naar de afgeschafte roamingkosten gewezen als de waarschijnlijke oorzaak. In beide gevallen werd er ook verwezen naar "boekhoudkundige effecten" die invloed zouden hebben.

Telecomproviders mogen sinds een jaar geen extra kosten meer rekenen voor internetten en bellen in andere EU-landen. De internettende klanten in het buitenland leveren providers echter wel extra onkosten op.

Wel meer klanten

Het aantal klanten met een mobiel abonnement steeg naar ruim 3,9 miljoen, een stijging van 3,6 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2017. 

De inkomsten uit T-Mobile Thuis groeiden wel. Dat is een abonnement voor vast internet, telefonie en televisie. In het tweede kwartaal van 2017 haalde het bedrijf uit deze afdeling een omzet van 22 miljoen euro. Afgelopen kwartaal was dat 24 miljoen euro, een stijging van 9,1 procent.

Het aantal klanten voor vaste abonnementen steeg met 14,1 procent vergeleken met een jaar eerder. In het tweede kwartaal van 2017 had T-Mobile 184.000 klanten voor deze afdeling. Afgelopen kwartaal waren dat er 210.000.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment