Apple gaat alle drie de nieuwe iPhones waarschijnlijk voorzien van een speciale dieptecamera aan de voorkant.

alle nieuwe iphones krijgen dieptecamera voorkant

Dat voorspelt Loup Ventures-analist Gene Munster. Hij baseert zich daarbij op een productiestijging bij Lumentum, het bedrijf dat lasermodules maakt voor de iPhone X.

Apple introduceerde in de iPhone X zijn TrueDepth-camera. Meerdere sensoren aan de voorkant van de telefoon zorgen ervoor dat het toestel diepte kan zien en ook in het donker objecten herkent. De camera wordt onder andere gebruikt voor gezichtsherkenning.

Volgens geruchten kondigt Apple dit jaar drie nieuwe iPhones aan. Het vermoeden bestond al langer dat de telefoons allemaal de dieptecamera van de iPhone X zullen gebruiken. In gelekte ontwerpen was al te zien dat de telefoons allemaal een inkeping bovenin het scherm hebben. De iPhone X heeft deze zelfde inkeping voor de sensoren van de dieptecamera.

'Goedkopere iPhone krijgt LCD'

Volgens bronnen zal Apple iPhones van 5,8 inch, 6,1 inch en 6,5 inch verkopen. Het grootste en kleinste toestel zijn opvolgers van de iPhone X, terwijl het tussenmodel een LCD-scherm krijgt en voor een lager bedrag verkocht zal worden.

Apple kondigt nieuwe iPhones meestal in september aan.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment