Spotify is bezig een nieuwe functionaliteit te testen waarbij gebruikers die via de gratis versie luisteren, de mogelijkheid krijgen om advertenties over te slaan. Dit kunnen zij doen zo vaak zij willen, waardoor het dus niet meer verplicht is om naar reclames te kijken of te luisteren.

De nieuwe functionaliteit wordt momenteel getest in Australië en wordt bij positief resultaat wereldwijd uitgerold, zo bevestigde topvrouw Danielle Lee tegenover de website AdAge. Spotify noemt het Active Media, en gebruikers van de gratis versie kunnen daarmee zo veel en zo vaak mogelijk advertenties overslaan als zij zelf willen. Adverteerders hoeven niet te betalen voor advertenties die worden overgeslagen.

Hiermee hoopt Spotify de gratis versie van de dienst aantrekkelijker te maken, terwijl het tegelijkertijd hoopt dat voldoende gebruikers interessante advertenties horen die zij niet per se willen overslaan. Wat de voorlopige resultaten zijn van het experiment, is echter niet bekendgemaakt. De test is vorige maand van start gegaan en volgens Lee moet de wereldwijde uitrol 'binnenkort' volgen, maar die termijn werd niet nader toegelicht.

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers vorige maand liet Spotify weten dat minder dan vijf procent van de gebruikers die luistert via de gratis versie, pogingen doet om de advertenties te omzeilen. In de cijfers meldt Spotify dat het nu 180 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft. Daarvan zijn er 83 miljoen met een abonnement. In het vorige kwartaal waren er 75 miljoen betalende abonnees. De omzet kwam in het afgelopen kwartaal uit op 1,27 miljard dollar, 26 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Spotify maakt nog altijd geen winst: het verlies kwam uit op 90 miljoen dollar.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment