Er zijn dit jaar al verschillende geruchten over de eerste vouwbare smartphone van Samsung en tijdens een persevenement heeft DJ Koh, de president van de mobiele divisie, opnieuw bevestigd dat ze de eerste fabrikant ter wereld willen worden met een dergelijk apparaat. Hij voegde eraan toe dat de Samsung Galaxy S10 niet de eerste telefoon van het bedrijf zal zijn met 5G-connectiviteit en dat er een apart toestel in ontwikkeling is.

Opvouwbare Samsung-smartphone

DJ Koh zei in gesprek met Koreaanse journalisten dat Samsung zich richt op het ontwikkelen van innovaties die worden geaccepteerd en leuk worden gevonden door consumenten. Het bedrijf wil daarnaast graag de eerste smartphonefabrikant zijn met een vouwbare smartphone. In 2016 bracht de topman naar buiten dat het bedrijf werkt aan een smartphone die in tweeën is te vouwen. Het bedrijf zei aan het begin van het jaar dat de lancering in 2018 zou kunnen plaatsvinden, maar de release is opnieuw uitgesteld tot 2019. Apple, LG en Huawei zouden ook aan soortgelijke smartphones werken, waarbij Huawei zelfs van plan is om Samsung af te troeven.

Galaxy X

De vouwbare smartphone van Samsung.

Volgens Koh is de komst van de eerste opvouwbare smartphone van Samsung niet ver meer weg en heeft het bedrijf veel obstakels overwonnen wat betreft kwaliteit en duurzaamheid. “We zouden niet aan het project zijn begonnen als het een eenmalig iets zou worden”, aldus de topman. Hij lijkt hiermee te suggereren dat de opvouwbare smartphone onder een nieuwe serie zal worden uitgebracht. Het is nog onbekend hoe de vouwbare smartphone gaat heten, maar tot op heden is de naam Galaxy X veelvuldig gebruikt. Volgens de bronnen van The Wall Street Journal zit er op de voorkant een klein scherm en zijn de camera’s aan de achterzijde geplaatst. Het kleine scherm wordt waarschijnlijk gebruikt om belangrijke informatie weer te geven wanneer de Galaxy X is ingeklapt. In uitgevouwen vorm zou het scherm rond de 7-inch groot zijn. Het scherm aan de voorzijde is volgens een eerder gerucht 3,5-inch.

Vanwege de unieke eigenschappen van de vouwbare Galaxy X mikt Samsung op een prijs die aanzienlijk hoger komt te liggen in vergelijking met de bestaande vlaggenschepen. Het zou gaan om een bedrag van meer dan 1500 dollar, wat in Europa zou resulteren in een prijs rond de 1600 euro. De in 2017 uitgebrachte Galaxy Note 8 is met een vanafprijs van 999 euro de duurste smartphone die Samsung heeft uitgebracht. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou zich met de eerste generatie focussen op een niche zoals gamers.

Galaxy S10 niet eerste smartphone met 5G

Volgend jaar zullen providers ook beginnen met de uitrol van 5G en in thuisland Zuid-Korea zou de lancering in maart 2019 plaatsvinden. Het is aannemelijk dat Samsung voor de lancering een smartphone met 5G-connectiviteit gaat onthullen, echter zou het niet gaan om de Galaxy S10. Het is niet exact duidelijk wat dit gaat betekenen, want het zou kunnen zijn dat de technologie zijn debuut maakt op een andere Samsung-smartphone of dat het wordt uitgesteld voor de Galaxy Note 10.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment