Een inwoner van Almere kreeg op afstand toegang tot de kaartautomaten van zeven bussen van Keolis. Dat lukte doordat hij een TeamViewer ID op een scherm zag en het wachtwoord '1234' raadde.

Melvin Morssink zegt tegen Omroep Flevoland dat hij door in te loggen op de kaartautomaten toegang kreeg tot betaalgegevens van passagiers. Volgens vervoerder Keolis zat daar geen persoonlijke informatie bij en gaat het niet om een datalek. Via TeamViewer kon Morssink de automaten ook uitschakelen.

Morssink zag tijdens een busrit het logo van TeamViewer op het scherm van een kaartautomaat, met daarbij het ID om in te loggen op de sessie. Vervolgens probeerde hij thuis toegang te krijgen tot de automaat en dat lukte met het wachtwoord 1234. Hij kreeg toegang tot de automaten in meer bussen door de ID's te raden.

Tegen RTL Nieuws vertelt Morssink dat hij het beveiligingsprobleem meldde bij Keolis. De vervoerder reageerde binnen twee dagen en bood hem een dagkaart ter waarde van zes euro aan. Hij ging daar niet mee akkoord en kreeg uiteindelijk een beloning van zevenhonderd euro. Keolis stelt dat de leverancier van de automaten actie heeft ondernomen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment