SCHIPHOL - Het vertrekkende vliegverkeer op Schiphol is weer opgestart. Van 13.00 uur tot 13.45 uur lag al het vliegverkeer op de luchthaven plat. Wanneer er weer inkomend vliegverkeer mogelijk is, is nog niet te zeggen. KLM heeft drie toestellen laten uitwijken naar Duitsland.

 

schiphol storing 15-08-2018

Het gaat om een storing in het communicatiesysteem dat contact legt tussen de Luchtverkeersleiding (LVNL) en de piloten, zegt een woordvoerster van LVNL. Er wordt hard gewerkt om de storing op te lossen, zegt zij.

 

Volgens een toerist die op dit moment in een vliegtuig zit dat had moeten landen op Schiphol, wordt dat toestel naar Brussel omgeleid.

Waarnemend burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer Onno Hoes volgt de storing op Schiphol, dat op het grondgebied van zijn gemeente ligt, op afstand. Hij is op vakantie. ,,Gelukkig is er altijd een locoburgemeester aanwezig en word ik op mijn vakantieadres op de hoogte gehouden'', twittert Hoes.

Eindhoven normaal

Eindhoven Airport heeft geen last van de storing bij de Luchtverkeersleiding op Schiphol. Het vliegverkeer verloopt normaal. Een vlucht van Transavia uit Malaga richting Schiphol is uitgeweken en in Eindhoven geland, aldus een woordvoerder.

Er is op Eindhoven Airport vanwege het drukke schema per dag ruimte voor maximaal twee uitwijkvluchten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment