TomTom en Bosch gaan een zelfrijdend voertuig testen op het Australische Formule 1-circuit van Albert Park. De auto gebruikt TomToms HD Map en RoadDNA om op hoge snelheid autonoom te rijden.

 

De demonstratie is een van de eerste concrete uitwerkingen van de samenwerking tussen Bosch en TomTom op het gebied van autonome voertuigen, die beide bedrijven vorig jaar aankondigden. TomTomlevert voor deze samenwerking de navigatietechnologie en het kaartmateriaal voor het Advanced Driver Assistance System van Bosch.

Bij de test op het Formule 1-circuit maakt Bosch gebruik van HD Map en RoadDNA van TomTom. RoadDNA bestaat uit beelden die opgenomen zijn met een 3d-dieptecamera en die gecomprimeerd zijn tot een tweedimensionale puntenwolk van de weg, waardoor elke stuk weg een uniek eigen patroon krijgt. De beelden nemen 25 kilobyte data per kilometer in beslag, waardoor ze makkelijk te embedden of via mobiele netwerken op te vragen zijn. TomToms Highly automated driving Map is een vereenvoudigde weergave van wegen die in xmp- of shapefile-formaat beschikbaar is en die informatie over onder andere bochten en het terrein bevat.

TomTom claimt inmiddels 206.203 kilometer in kaart gebracht te hebben voor HD Map en RoadDNA, waaronder 32.956 km in Frankrijk en 27.631 km in Duitsland. Naast Bosch maakt ook Nvidia gebruik van deze technieken van TomTom, voor zijn  Nvidia Drive PX2-platform voor autonoom rijden.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment