De data die een back-up van WhatsApp inneemt op Google Drive, telt vanaf november niet meer mee voor het quotum van de gebruiker. Dat komt door een nieuwe overeenkomst tussen Google en WhatsApp.

Whatsapp Google Drive

Google heeft WhatsApp-gebruikers die een back-up maken naar Google Drive daarover een e-mail gestuurd. Gebruikers kunnen de back-up van WhatsApp-geschiedenis voortaan opslaan bij de clouddienst van Google zonder dat dit ten koste gaat van de beschikbare ruimte bij die dienst. Google geeft gebruikers die niet betalen voor opslag standaard 15GB opslagruimte.

De Android-versie van WhatsApp gebruikt voor het maken van een back-up de opslagdienst van Google. Standaard staat het back-uppen van video's uitgeschakeld, maar van plaatjes wordt wel een reservekopie gemaakt.

Verder laat Google weten dat back-ups die meer dan een jaar lang niet zijn geüpdatet voortaan automatisch worden verwijderd van Drive. De nieuwe overeenkomst gaat op 12 november dit jaar in, maar sommige gebruikers zien volgens Google al eerder dat de back-up niet langer meetelt in hun Drive-opslag.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment