Afgelopen maand introduceerde Microsoft zijn ‘Your Phone’ applicatie voor Windows 10. In eerste instantie was de app uitsluitend beschikbaar voor ‘Insiders’ maar inmiddels is de toepassing volledig uitgerold. ‘Your Phone’ kan gegevens van een smartphone naar een computer spiegelen.

Momenteel is de functionaliteit beperkt tot het overzetten van foto’s. De app moet het e-mailen van foto’s naar jezelf of het met de kabel verbinden van de smartphone met de pc tot het verleden laten behoren. Microsoft ondersteunt momenteel alleen Android-smartphones met Android versie 7.0 of hoger. Na installatie van de ‘Your Phone’ app op het Windows-device, moet ook een app worden geïnstalleerd op de smartphone. Hoewel de huidige functionaliteit beperkt is, heeft Microsoft plannen om binnenkort ook iOS-support, tekstbericht- en notificatie-weergave toe te voegen.

Wanneer we de nieuwe features daadwerkelijk mogen verwachten, is nog niet bekend. ‘Your Phone’ zou onderdeel zijn van de Redstone 5 update die we later dit jaar mogen verwachten. De huidige versie van de applicatie is hier te downloaden.

windows 10

Reacties mogelijk gemaakt door CComment