Netflix draait bij een deel van zijn gebruikers tests met promovideo's die getoond worden tussen twee afleveringen van dezelfde serie. De promo's vervangen het scherm waarin informatie over de volgende aflevering uit de afspeellijst, zoals titel en beschrijving, getoond wordt.

Volgens TechCrunch gaat het om promovideo's voor andere series op Netflix die aanbevolen worden aan de gebruiker op basis van hun kijkgeschiedenis. De video's vallen wel over te slaan, vertelt Netflix. De test is een van honderden die het bedrijf uitvoert om te achterhalen wat goed werkt om klanten aan het kijken te krijgen en te houden.

Gebruikers reageren zeer negatief op de test, zoals onder andere blijkt uit de tweets die TechCrunch onder zijn stuk heeft staan. Ook al gaat het in de promo's om series die al op Netflix staan en dus niets extra's kosten en de video's te skippen vallen, schiet het probeersel bij menig gebruiker in het verkeerde keelgat. De redenering is veelal dat gebruikers betalen voor een dienst die vrij is van reclame-onderbrekingen en dat dan ook verwachten te krijgen.

Netflix

Reacties mogelijk gemaakt door CComment