Google geeft de Chromecast verbeterde 5GHz-ontvangst voor wifi, blijkt uit FCC-documenten. Ook krijgt de accessoire volledige bluetooth-ondersteuning. Het lijkt om een kleine update te gaan ten opzichte van het huidige model.

chromecast

De FCC-documenten spreken volgens Android Police van een kleine wijziging van de antenne bij een nieuwe Chromecast. Hierdoor zou de maximale versterking van de antenneontvangst toenemen van 2,1 dBi naar 4dBi. De hardwarewijziging blijkt uit een wijziging van FCC-documentatie die al in mei online verscheen.

Daaruit bleek dat Google een Chromecast-model met typenummer A4RNC2-6A5B wilde uitbrengen. Het typenummer van de huidige versie, uit 2015, is A4RNC2-6A5. Via een softwareupdate wil Google volledige bluetooth-ondersteuning toevoegen, bleek al uit de documenten.

De Chromecast van 2015 heeft ondersteuning voor bluetooth low energy, dat niet compatibel is met de klassieke bluetooth basic rate- en enhanced data rate-protocollen. De bluetooth 4.0-specificatie beschrijft dat fabrikanten ondersteuning voor zowel bluetooth le als br/edr kunnen implementeren, voor grotere compatibiliteit.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment