Google bereidt de lancering voor van een slimme luidspreker met een display, melden bronnen uit de industrie aan de Nikkei Asian Review. Het apparaat verschijnt nog voor het eind van dit jaar. En concurreert met Amazon, dat al een eigen Echo Show slimme luidspreker met schermweergave heeft.

Google mikt op ongeveer 3 miljoen stuks in de eerste batch van het nieuwe model. Na de introductie van de Echo Show afgelopen zomer, heeft Amazon in 2017 slechts 315.000 exemplaren kunnen verschepen, aldus onderzoeksbureau Canalys.

Google introduceerde eerder dit jaar zijn nieuwe Smart Display-platform voor partners zoals Lenovo, JBL, LG Electronics en Sony, waardoor ze apparaten konden bouwen die vergelijkbaar zijn met de Echo Show. Dit zou het eerste eigen product van Google worden dat het systeem gebruikt.

In Nederland groot aantal apparaten geschikt

Het nieuwe model wordt verkrijgbaar naast de standaard Google Home, de goedkopere Home Mini en de high-end Home Max. Google Home is sinds juli beschikbaar in het Nederlands.

Wereldwijd zijn volgens de meest actuele cijfers van Google twee op de drie Android-smartphones geschikt voor Google Assistant. Aangezien Nederlanders over het algemeen actuele smartphones gebruiken, ligt het aantal smartphones dat in Nederland geschikt is voor Google Assistant waarschijnlijk nog hoger.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment