tijd is geld. Dus wat dat betreft een prima feature. Niet iedereen maakt met meerdere accounts gebruik van Instagram. Personen die dat wel doen gaan blij worden van deze nieuwe feature, mits het van toepassing is natuurlijk. De Amerikaanse sociale foto- en videodienst heeft een functie bedacht waardoor het mogelijk gaat zijn om posts op meerdere accounts tegelijk te delen.

Instagram

Instagram

De functie werd opgemerkt op iOS door TechCrunch. Een woordvoerder van Instagram laat tegenover de site weten dat de functie inderdaad nieuw is. De feature rolt in fases uit op het mobiele besturingssysteem van Apple. Er kwam geen reactie op de vraag of ook Android de functie gaat krijgen.

 

Vooral de zakelijke tak van Instagram gaat baat hebben bij de feature. Marketingbedrijven die dezelfde posts op meerdere accounts willen delen bijvoorbeeld. Persoonlijke gebruikers laten de functie vermoedelijk links liggen. Die hebben al genoeg aan één account. Voorlopig gaat het enkel om posts. Of in de toekomst ook meerdere Stories tegelijkertijd gedeeld kunnen worden is op dit moment nog niet bekend.