WhatsApp gaat in India harder optreden tegen nepberichten. Volgens het ministerie van ICT in het land heeft moederbedrijf Facebook die toezegging gedaan.

whatsapp neemt maatregelen nepberichten in india

Facebook gaat middelen inzetten om nepberichten te bestrijden, vertelt de Indiase Minister van ICT volgens Reuters. Facebook heeft nog niet officieel op de uitspraken gereageerd.

De nieuwe CEO van WhatsApp, Chris Daniels, ontmoette minister Ravi Shankar Prasad op dinsdag om over problemen als nepnieuws te praten.

Prasad vroeg WhatsApp om een methode te ontwikkelen om de oorspronkelijke verzender van een bericht te achterhalen. "Zoiets moet geen raketwetenschap zijn", aldus Prasad.

Problemen met nepnieuws

WhatsApp kampt in India al jaren met problemen met nepberichten op het platform. De chat-app wordt in het land veel gebruikt om andere inwoners op te stoken. Zo wordt er gezegd dat bepaalde mensen kinderhandelaren zijn. Daardoor ontstaan soms massale lynchpartijen.

WhatsApp probeert het probleem ook al langer aan te pakken. In juli perkte de app bijvoorbeeld de doorstuurfunctie al verder in.

India is een belangrijke markt voor WhatsApp. De dienst heeft in het land ruim 200 miljoen actieve gebruikers. Die delen bovendien meer berichten, foto's en video's dan waar dan ook ter wereld.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment