In de Facebook-app zit een interface voor een spraakassistent die Aloha heet. Die naam verscheen eerder al eerder als codenaam voor een slimme speaker met een scherm. Dat apparaat heet mogelijk Portal, blijkt uit een andere verwijzing in de app.

 

Softwareonderzoeker Jane Manchung Wong ontdekte de aanwezigheid van spraakassistent Aloha in de Facebook-app. De assistent is nog niet functioneel en kan nog niet antwoorden. Op het moment dat er een antwoord gegeven moet worden, komt er een foutmelding in beeld.

Het bestaan van de interface wijst er op dat Facebook van plan is om een stemassistent toe te voegen aan zijn sociale netwerk. Die zou gebruikt kunnen worden in de app en in Messenger, maar Facebook zou ook van plan zijn om hardware uit te brengen met de slimme assistent.

De onderzoeker plaatst ook een screenshot met een verwijzing naar Portal. Dat zou de slimme speaker met scherm zijn, waar Facebook naar verluidt aan werkt. Een smartphone pairen met het apparaat kan via wifi of bluetooth.

Begin dit jaar ging het gerucht dat Facebook van plan zou zijn om in juli twee slimme speakers met een 15"-touchscreen uit te brengen. De komst van de apparaten zou uitgesteld zijn door het Cambridge Analytica-schandaal.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment